marți, 12 octombrie 2010

Tort Milkyway


Ingrediente pentru cca 16 portii:

Pentru pandispan:
- 4 oua
-150 gr zahar
- 1 plic de zahar vanilat
-100 gr faina
- 100 gr amidon alimentar
- 2 lingurite de praf de copt
- 1 compot de pere 480 gr

Pentru crema:
- 100 ml lapte
- 4 MilkyWay mini
- 7 foi de gelatina (eu am folosit granule)
- 200 gr branza proaspata
- 600 ml frisca

Pentru ornat:
- 200 ml frisca
- 1 plic de intaritor pt. frisca
- 5 MilkyWay mini

Mod de preparare:
- separam galbenusurile de albusuri, si le amestecam
cu 100 gr de zahar


- amestecam bine pana ce zaharul se dizolva si obtinem
o spuma ca in imaginea urmatoare
- apoi adaugam faina, amidonul si praful de copt amestecand
cu grija sa nu se faca cocoloase


- batem albusurile spuma
- pe urma amestecam cele 2, spuma de albus cu cea de galbenus


- compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de tort pe care
am imbracat-o in hartie pt. copt
- se pune la cuptor, care a fost preincalzit la 180 grade C
pentru cca 30 de minute.


Crema:

- frisca se amesteca cu 200gr. branza proaspata,
eu am folosit ricotta


- ciocolata o taiem bucatele si o punem la topit in
100 ml de lapte


- dupa ce s-a topit cicolata, lasam laptele la racit


- pregatim gelatina, urmarind instructiunile de pe plic


- peste frisca amestecata cu branza se toarna laptele cu
ciocolata(sa fie rece), se amesteca


- apoi adaugam gelatina si amestecam bine


- pregatim pandispanul


- dupa ce s-a racit, se taie in doua


- folosim siropul din compotul de pere pt a insiropa blatul,
peste care se adauga o parte de crema,
pe care o nivelam


- se aseaza perele, ca in imaginea urmatoare


- se pune un alt strat de crema peste pere,
dupa care punem cel de al doilea blat, pe care il acoperim
cu restul de crema


- imbracam tot tortul in frisca (un strat subtire)


- ornam tortul cu frisca
si bucati de ciocolata MilkyWay






Pofta buna!

Niciun comentariu: