miercuri, 15 iunie 2011

Tort cu spuma de capsuni


Ingrediente pentru cca. 16 felii:

Pentru melcii din pandispan:
- 6 oua
- 175 gr. de zahar
- 100 gr. faina
- 200 gr. gem de capsuni

Pentru crema:
- 200 gr. de capsuni
- 75 gr. de zahar
- 16 gr. gelatina
- 300 gr. iaurt de capsuni
- 600 ml. de frisca

Pentru ornat:
- 100 gr. pasta de matipan
- 1 lingura de zahar pudra
- 6 bucatele de migdale pentru antene (eu am folosit scobitori)
- 20 gr. fistic maruntit

Mod de preparare:
- se face un blat de pandispan (separam albusurile de galbenusuri, batem spuma galbenusurile cu zaharul peste care adaugam praful de copt si faina, albusul batut spuma se amesteca cu compozitia de galbenus se aseaza in tava si se pune in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca. 30 de minute)
- cand s-a copt blatul, il scoatem din cuptor, si asa fierbinte il asezam pe un prosop de bucatarie umed si il rulam cu atentie sa nu se crape
- dupa ce s-a racit desfacem ruloul si ungem blatul cu gem de capsuni, dupa care rulam inapoi



- lasam ruloul la frigider pentru vreo 15 minute


- taiem felii potrivite si le asezam pe o tava


- intr-un bol mai mare pisam capsunii, amestecam pasta obtinuta cu zaharul
- pregatim gelatina urmarind instructiunile de pe ambalaj
- amestecam pasta de capsuni cu gelatina, iaurtul de capsuni, iar la urma adaugam frisca batuta spuma
- amestecam cu grija de jos in sus pana ce toate ingredientele se intrepatrund


- luam inelul pentru tort si asezam feliile de pandispan, incepem intai sa imbracam peretii, apoi acoperim si baza
- sa pastrati 3 felii de rulou pentru ornat (cochilia melcilor)


- la baza putem adauga bucatele mai mici intre spatiile goale, pentru a acoperi cat mai bine


- turnam incet crema, si avem grija ca sa nu se desprinda feliile de pe margine


- nivelam crema


- punem tortul la frigider (eu l-am lasat o noapte la rece, deoarece are nevoie ca sa se intareasca gelatina si sa sustina crema astfel incat cand il taiati sa nu curga)
- dupa ce l-am scos de la frigider incepem sa-l ornam, mai intai cu fistic


- iar apoi putem sa adaugam deasupra melcii



O mica sectiune...


Pofta buna!

Niciun comentariu: