joi, 30 septembrie 2010

Tiramisu




Ingrediente:

- 4 galbenusuri
- 4 linguri de zahar
- 200 ml frisca lichida
- 250 gr. mascarpone
- 1 ceasca de cafea
- 2 linguri de cacao

Mod de preparare:

- se separa albusurile de galbenusuri
- galbenusurile se amesteca cu cele 4 linguri de zahar


- se amesteca bine, pana ce se dizolva zaharul si obtinem o spuma mai alba


- separat se bate frisca


- amestecam spuma de galbenus cu 250 gr. de mascarpone


- amestecam bine pana ce devine o crema fina (fara cocoloase)


- la aceasta crema adaugam si frisca, amestecam cu grija pana e se incorporeaza toata frisca
- piscoturile le insiropam in cafeaua rece, si pe o parte si pe cealalta
- formam un strat de piscoturi



- jumatate din crema o punem peste primul strat de piscoturi, ca in imaginea urmatoare


- peste crema se pune al doilea de piscoturi insiropate in cafea


- punem peste piscoturi restul de crema pe care o nivelam frumos, si cu o sita presaram deasupra cam 2 linguri de cacao


Pofta buna!

Niciun comentariu: